Scoutguard SG880MK-14mHD lähettävä ja etäohjattava Riistakamera

Scoutguard SG880M-14mHD lähettävä riistakamera

[sgmb id=1]

Riistakamera testissä on Scoutguard SG880MK -14mHD

Mallinimeltään SG880MK -14mHD, on ensimmäinen Scoutguard, jota hypistelen sillain ajatuksen kanssa.

Kameran mukana tulee kivasti kaikkea. Aina SIM-kortti adaptereista remmeihin ja vara tiivisteisiin. Josta erityis maininnan saa paketissa mukana oleva Ruuvi, jolla saa kamera näppärästi puuhun. Tätä en vielä ole muissa tavannut

Kamera Pähkinänkuoressa

Lähettävä - SMS Etäohjattava - HD Video (720p 20fps) - 14Mb kuvat (7320 x 3240px) - 5Mb natiivi resoluutio - Lähettää postiin 800 x 600px kuvan - Infamusta salama - 6V Virta - Suomenkieli

 

PLUSSAA

 • Hinta ominaisuuksiin nähden

 • Kuva + Video Toiminto

 • Kohtuullisen varmatoiminen

MIINUSTA

 • Suhteellisen pienet kuvat sähköpostiin

 • Salaman teho pilkkopimeässä (Ei tämä huono ole mutta aina on varaa parantaa)

 • Akun varaustila ei näy kuvissa!

ScoutGuard SG880MK-14mHD Asetukset ja Käyttöönotto

Klikkaa tätä nähdäksesi asetusten laitto kameraan

Asetukset ja Käyttöönotto

Asetukset kannattaa tehdä ensiksi ehdottomasti Tietokoneella, vaikkakin kaikki asetukset voi muuttaa ja tehdä kamerassa kaukosäätimellä. Niin ei ole syytä tehdä asioista vaikeamman kautta. Hienosäätää sitten tarvittaessa metsässä kaukosäätimellä.

Lataa koneelle asetus ohjelma, https://bolyinc.com/updates sivulta, tästä linkistä > Linkki (Linkki päivitetty 22.4.2017)

 

Asetusten laitto ohjelmasta

Aloita valitsemalla oikea kamera listasta.

Testissä oli TeleFinlandin liittymä (Ilman Opengate palvelua) ja Gmail sähköposti.

Muilla operaattoreilla valitsee maaksi suomen ja listasta oikea operaattori, ja näin internet ja mms asetukset tulevat valmiiksi oikeiksi.

Mutta Soneralla täytyy tehdä kikkailuja, jos ei halua käyttää Opengate palvelua. Pitää valita maaksi Suomi ja valita Sonera operaattoriksi. Painaa sitten ”Check WAP… parameters” Ja ota tästä talteen mms asetukset. Ja paina Cancel.

Ja nyt valitse Operaattoriksi ”Other…”, ja laittaa asetukset manuaalisesti käsin naputellen.

Oma Gmail sähköposti ja salasana > smtp.gmail.com

Ja lopuksi > ”OK”

Valitse seuraavaksi viereisestä ”Camera Settings” valikosta, kohta ”Change settings”, ja klikkaa sitä. Tästä valikosta voit muuttaa, miten kamera käyttäytyy.

Mielestäni Tärkeimmät alueet on tähän merkattu. Tässä on mahdollista ottaa Kuva+Video, tai jompi kumpi. Videon max. resoluutio on kohtalainen 720p. Sarjakuvaus on valittavissa 1-3 kuvan väliltä. Videon pituudeksi voi valita 5-60sec.

Kannattaa valita ”Send To..” kohdasta ”Email (GPRS)” jolloin kuvat tulevat sähköpostiin. MMS on tekstiviesti puhelimeen. Ja ”Send Mode” kohtaan valitsisin ensiksi ”Manual” (jotta kamerasta voi testata, että lähettääkö se kuvan) tai suoraan ”Instant” ja muista valita max. määräksi joku muu kuin 0/Nolla

Paina > OK

Viimeiseksi laitetaan vastaanottajan puhelin numero ja lisää sähköposteja, jos on tarve.

(Tökätään viimeistään tässä vaiheessa kamera kiinni koneeseen.)

Ja tarkista että alimmassa ikkunassa on valittuna oikea sijainti, jonne asetus tiedosto tallentuu! Ohjelma ilmoittaa että homma on OK. Niin on asetukset kamerassa valmiina.

Periaatteessa kamera on nyt täysin käyttövalmis, sen kuin vääntää virrat päälle ja toivoo että jotain tulis.

 Asetusten Jälkeen...

En äkkiseltään löytänyt "Test" tilassa, näppäintä tai valikkoa josta olisi voinut testata että kuvien lähetys onnistuu. Sitä on vain kokeiltava laittamalla kameran vipu "ON" asentoon ja odotettava Sähköpostia. Jos kuvat ei tule sähköpostiin. Kannattaa katsoa alta ohje kuinka manuaalisesti tarkistat lähetyksen toimivuuden.

Klikkaa tätä nähdäksesi mites testaat, lähettääkö kamera kuvia sähköpostiin

Aluksi pitää kameran valikosta laittaa Lähetystila ”Send Mode” -asetus ”Manuaali” asentoon.

Sitten alkuvalikossa ottaa ensin kuvan painamalla kauko-ohjaimen ”Oikeaa/3” painiketta, ja sitten perään ”OK” näppäimellä esikatseluun.

Valitsee ”Ylös/Alas” näppäimillä tämä kuva näyttöön (Ei videota) ja paina ”Menu” niin tulee kysymys ”lähetä kuva”, ja siitä sitten ”OK” näppäimellä kuva lähtee samantien tulemaan.

Sähköpostiin tulee kuva melkein välittömästi, kun lähetys on loppunut. Tämä laskee numerot 1 > 10, joka vie hetken aikaa. Huom! Kamera ilmoittaa Vikakoodin, jos homma ei onnistu.

Ja jos kuva tuli sähköpostiin, niin kannattaa vaihtaa samantien kameran valikosta ”Lähetystilaksi”(Send Mode) = ”Välitön” (Instant)

”Menu” > 7 x ”Ylös” > ”Oikealle” valitse Välitön > Valitse maksimi viestimäärä per päivä > OK!

Ja näin kamera on koeajettu ja valmis käytettäväksi.

Riistakamerassa on Suomenkielinen valikko, jossa esim. "Kuvaustila" on helppo vaihtaa itse kamerassa. Kameran ollessa "Test" tilassa, heti alkuvalikossa painaa vain ylös tai alas näppäintä kaukosäätimessä, (kuva > video > kuva+video) Ja näytössä näkyy selkeästi kuvakkeet siitä, mikä kuvaustila on käytössä. Huom! Kamera lähettää eteenpäin vain Kuvan, ei videota.

Ja hyvänä ominaisuutena pidän myös siitä että kamerassa on perus laser osoitin!! Jonka avulla on helppo asettaa kamera osoittamaan oikeaan suuntaan. Ja myös tässä helpottaa edessä oleva näyttö, josta esikatselussa voi kuvaa tarkastaa heti.

Kamera lähettää sahköpostiin vain kuvia, jonka koko on 800x600px (50-60kt). Ja pelkästä videosta ei tule mitään tietoa. Jos tilaksi on valittu Kuva+Video, tällöin se kuva tulee siitä postiin

Sen minkä sähköpostiin tulevissa kuvien koossa häviää muille merkeille, niin itse kamerassa valokuvat ovat todella hyvä laatuisia, ja jopa hieman parempia kuin Burrel S10 vastaavat. Mutta näihin vaikuttaa aina niin usein olosuhteet ja valaistus. Myös 720p (HD) video on asiallista ja varsinkin päivällä hyvää katsottavaa. Yöllä taltioitu materiaali on hivenen rakeista. Myös on huomioitavaa on, että jos patterit vetelee viimeisiä, salaman valaistus videossa on vaisua, mutta kamera taltioi videot kuitenkin viimeiseen virranpisaraan saakka. (Burrel lyhentää videon pituutta muutamaan sekuntiin kun virta alkaa loppumaan, pitäen toki videon laadun kohtuullisena).

Kameran Käyttö ja Toimintavarmuus

Kokeilun aikana Scoutguard SG880MK-14mHD toimi hyvin. Kamera on rakenteeltaan jämerän tuntuinen. Mutta ainoa heikkous löytyy pohjassa olevasta kaukosäätimen paikasta luukussa. Se tuntui tippuvan joka kerta, kun luukun aukaisi. (Vikaa saattaa olla enemmänkin käyttäjässä) Mutta saisihan se siellä luukussa pysyäkkin. Myös pohjassa oleva käyttökytkin (ON-TEST-OFF) voisi olla selkeämpi ja jämäkämpi. Toisinaan huomasin olevani solmussa kurkistellen ylösalaisin kameran pohjasta katkaisijan asentoa. Pohjassa oleva luukku antaa mielikuvan, että ehkä sadevesi pysyy poissa systeemistä. Eikä linssin huuruuntumista ollut testien aikana ollenkaan, vaikka pattereita vaihtoi milloin vesisateessa tai pienellä pakkasella. 

Kiinnitysvaihtoehtona on perinteinen remmikiinnitys tai ruuvattava kamera kiinnitys, jolla saa kameran kiinni melko vaivattomasti puuhun kuin puuhun. Kamerassa ei ole paikkaa paksummalle vaijeri lukitukselle. Valmistaja tarjoaa perinteiseen tapaan peltistä suojakoteloa.

Toimintavarmuus on vähintäänkin yhtä hyvä kuin muissakin kameroissa. Eri merkkisiä Riistakameroita oli samaan aikaan nuolukivellä 3kpl. Ja niihin verraten Scoutguard otti kuvat elukoiden liikkeistä joitain poikkeuksia lukuun ottamatta. Huomasin kun kaikkien kameroiden kuvia vertailin, että merkistä huolimatta, kaikki kamerat olivat satunnaisesti jättänyt joitain kuvia ottamatta. Kuvia tuli toki kymmeniä päivässä per kamera. Ja videoilla näkyy muiden kameroiden salamoiden välähdykset kuin elukat olisivat kävelleet punaisella matolla konsanaan. Eikä ne elukat olleet siitä moksiskaan. Toisinaan joku katsoi johonkin kameraan toisinaan ei.

Ainoa asia joka jäi hampaankoloon, on pieni, mutta mielestäni kohtalaisen oleellinen asia. On se että lähetetyssä kuvassa ei näy akun varaus. Se kun vielä olisi vain ohjelmisto koodaus kysymys. Toivottavasti tämä tulee jossain vaiheessa korjattua päivitysten yhteydessä pois. Nyt kun ei tule mitään tietoa siitä että onko kamerasta puutunut patterit, vaiko vain metsä tyhjänä.

Kaiken lopulta tämä Scoutguard SG880M on hyvä ja varman tuntuinen kamera.

LINKIT:
Lisää keskustelua tästä Forumilla SEKAMAN Forum

Hanki kamera verkkokaupasta SCOUTGUARD SG880M-14mHD

Posted in Blogi Kirjoitukset, Riistakamerat and tagged , , , .

21 Comments

 1. Tuo testikuvan otto toimii seuraavalla tavalla.
  – Kamera testitilaan.
  – Valikosta lähetystilaksi ”Manuaalinen”.
  – Takasi testitilaan Menu-näppäimellä. Oikealla nuolella napauttamalla ottaa kuvan. Päästää piippauksen, kun kuva otettu.
  – OK-näppäimellä otettuihin kuviin.
  – Menu-näppäimellä kysyy ”Lähetä kuva?”
  – Paina OK.

  Lähetyksen jälkeen käy vaihtamassa asetuksista Lähetystilaksi ”Välitön” takaisin.
  Vähän hankala, mutta onnistuu.

 2. Aikaisemmat mallit ainakin lähettivät viestin, kun akkujen/paristojen varaustila alhainen. Ja sen jälkeen ottivat vielä kuvia, mutta eivät lähettäneet.

  • Kameran saa lähettämään MMS viestin, eli kuvaviestin. Tällöin asetuksissa pitää olla laitettu ”WAP settings” oman ooeraattorin mukaan.
   wap-settings

   Ja valita sitten kameran asetuksista ”Send To” kohtaan ”Phone MMS”
   phone-sms

   Itse en ole tätä käyttänyt, mutta periaatteessa näin se toimii.

 3. Itselläni on kyseinen kamera. Saako tähän mitään suojakoodia laitettua ettei ulkopuoliset pääse asetuksia muuttamaan yms? Miten tuo SMS Control toimii, laitoin sen ON asentoon mutta minkälainen viesti pitää lähettää laitteeseen että kuva tulee?

 4. Sähköpostina saapuva kuvapyyntö ennalta asetettuun sähköpostiin #T#E#
  MMS kuvapyyntö ennalta asetettuun numeroon #T#
  Etä ohjaus pitää olla kamerassa päällä.

  Tämmä ohje on MG983G manuaalissa. En ole käytänyt.

 5. Tervehdys!
  Mulla on hieman ongelmia kyseisen laitteen kytkemisen kanssa.. oon mielestäny tehny kaikki ohjeittes mukaan, mutta kun yritän sitä testikuvaa lähettää sähköpostiin niin tulee ilmoitus ”kirjautumisvirhe”..
  Osaisiko joku auttaa?

  • Epäilen että sähköpostin salasan tai muu sähköposti asetus virhe. Minulla on 2 kamerraa joissa on Telian prepaid liitymät ja toimii hyvin , kun salasana ym. on 100% oikein. Tietysti ensin kun virta kytketään päälle pitää odottaa että näytölle tulee Sonera ja tolppia sinkku mittariin.

  • Myös kannattaa laittaa lähettäväksi ja vastaanottavaksi sama s.posti. (tekee kameroille vaikka oman Gmail s.postin ja muistaa laittaa asetuksista sen ”salli vähemmän turvalliset sovellukset” päälle). Näin minimoi mahdolliset virheet.
   Myös sähköpostin salasana ei saa olla liian pitkä… max merkkimäärä on ehkä 10-15 välillä (25merkkiä oli liian pitkä)
   Mutta vika kuullostaisi s.posti asetuksissa olevan jotain..

 6. Miten pitkään kamera on jaksanut paristoilla tai AA-akuilla metsässä lähetysmoodissa ja millä päivittäisellä kuvamäärällä? Oma sg885 tuntuu hyytyvän AA-akuilla noin päivässä, mikä vie koko kameran ajatuksen. Lähetystä max 30 kuvaa mailiin ja 3min kuvanottoväli.

  • Tällä hetkellä ei ole kyseistä mallia itsellä aktiivisessa käytössä.
   Mutta muistelisin että parista viikosta reiluun kuukauteen kestää IKEAN patterit.

  • Niin ja jos tosiaan on AA akut (ladattavat nihm akut)
   Ne ei tainnut soveltua kovinkaan hyvin riistakameroihin pienemmän 1,2V virran vuoksi.
   IKEAN keltaiset patterin olen hyväksi todennut ja myös Rainbow patterit on jees.

 7. 6V akku. Vanhasta 12V auton akusta olen sahannut puolet pois niin että jää 3 kennoa
  ehjäksi ja neljänen kennon kohdalle jää lyijy tappi. Tulee riistakameraan akku joka ketää
  koko talven. Näppärä akku kahvakin päällä.
  6V-Akku

 8. Hei. Kamera toimi aiemmin moitteettomasti, mutta on nyt yhtäkkiä jättänyt kuvat lähettämättä. Kamera siis SG880MK -14mHD. Ottaa kyllä kuvia, mutta jättää lähettämättä. Manuaalisti lähetettynä herjaa: error 535 verkko varattu. Liittymänä Dna laitenetti. Osaisiko tuohon vaivaan antaa apuja?

 9. Hei
  Itse olen huomannut ko. riistakamerassa seuraavaa: jos etäohjaus on päällä; kamera ottaa kyllä kuvia, mutta EI lähetä niitä sähköpostiin.
  Joten olen ottanut etäohjauksen pois: kuvia alkoi taas tulla normaalisti.

 10. Mulla sama ongelma kuin teemu tapanilla. Pari päivää lähettää ja sit loppuu lähetys. Elisan mini netti liittymällä ja gmaililla. Mikähän tuon tekee? Eikä ole etäohjaus päällä…

  • Tämä on nyt kolmas samanlainen ilmiö Scoutguardin SG880 mallista. Vaikuttaisi kyllä operaattori ongelmalta. Mutta en tarkemmin osaa sanoa. Oma testikäytössä (12kk) ollut yksilö toimi moitteetta normaalilla DNA liittymällä, ei siis laiteliittymä vaan perus ja halvin kännykkä liittymä.
   Ainakin yhdessä ongelmatapauksessa on DNA laiteliittymä kyseessä… Ja e-villen kautta oli sen hankkinut.

   Laitoin myös Forumin puolelle tästä kyselyn, jos saataisiin joku yhteinen tekijä tälle vialle. Ja ehkä syykin selville.
   forum.sekaman.com/riistakamerat

 11. Taidan heittää roskiin koko vehkeen ja hakea toisen burrelin. Kaks vuotta toiminu moittetta ja nyt menee jo toists vuotta 10ah akulla ilman väli latauksia. Scoutissa ei kestä 4ah ku 2viikkoa….

 12. Hei
  Voisitteko laittaa ohjeet ihan kuvien kera kuinka kamera saadaan käyttövalmiiksi ja etenkin ohjeet kuvien lähettämisestä sähköpostiin eri operaattorilla. Minulla on Saunalahden liittymä. En saa faktaa miten asetusten tulisi olla. Ei tule kuvia Gmailiin. Menee hermot!!!!

 13. Tuli toisen merkkisessä kamerassa mielenkiintoinen asetus juttu. Denver kamera . Suomalaisilla asetuksilla en saanut ollenkaan toimimaan. Nyt on toiminut kuin ”junan vessa” asetuksilla maa. Sweden ja palvelin online.telia.se sekä muut Ruotsin asetukset . R-kioskilta normaali Telian preapaid kortti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *