Scoutguard SG880MK-14mHD lähettävä ja etäohjattava Riistakamera

Scoutguard SG880M-14mHD lähettävä riistakamera

Riistakamera testissä on Scoutguard SG880MK -14mHD

Mallinimeltään SG880MK -14mHD, on ensimmäinen Scoutguard, jota hypistelen sillain ajatuksen kanssa.

Kameran mukana tulee kivasti kaikkea. Aina SIM-kortti adaptereista remmeihin ja vara tiivisteisiin. Josta erityis maininnan saa paketissa mukana oleva Ruuvi, jolla saa kamera näppärästi puuhun. Tätä en vielä ole muissa tavannut

Kamera Pähkinänkuoressa

Lähettävä - SMS Etäohjattava - HD Video (720p 20fps) - 14Mb kuvat (7320 x 3240px) - 5Mb natiivi resoluutio - Lähettää postiin 800 x 600px kuvan - Infamusta salama - 6V Virta - Suomenkieli

 

PLUSSAA

 • Hinta ominaisuuksiin nähden

 • Kuva + Video Toiminto

 • Kohtuullisen varmatoiminen

MIINUSTA

 • Suhteellisen pienet kuvat sähköpostiin

 • Salaman teho pilkkopimeässä (Ei tämä huono ole mutta aina on varaa parantaa)

 • Akun varaustila ei näy kuvissa!

ScoutGuard SG880MK-14mHD Asetukset ja Käyttöönotto

Klikkaa tätä nähdäksesi asetusten laitto kameraan

 Asetusten Jälkeen...

En äkkiseltään löytänyt "Test" tilassa, näppäintä tai valikkoa josta olisi voinut testata että kuvien lähetys onnistuu. Sitä on vain kokeiltava laittamalla kameran vipu "ON" asentoon ja odotettava Sähköpostia. Jos kuvat ei tule sähköpostiin. Kannattaa katsoa alta ohje kuinka manuaalisesti tarkistat lähetyksen toimivuuden.

Klikkaa tätä nähdäksesi mites testaat, lähettääkö kamera kuvia sähköpostiin

Ja näin kamera on koeajettu ja valmis käytettäväksi.

Riistakamerassa on Suomenkielinen valikko, jossa esim. "Kuvaustila" on helppo vaihtaa itse kamerassa. Kameran ollessa "Test" tilassa, heti alkuvalikossa painaa vain ylös tai alas näppäintä kaukosäätimessä, (kuva > video > kuva+video) Ja näytössä näkyy selkeästi kuvakkeet siitä, mikä kuvaustila on käytössä. Huom! Kamera lähettää eteenpäin vain Kuvan, ei videota.

Ja hyvänä ominaisuutena pidän myös siitä että kamerassa on perus laser osoitin!! Jonka avulla on helppo asettaa kamera osoittamaan oikeaan suuntaan. Ja myös tässä helpottaa edessä oleva näyttö, josta esikatselussa voi kuvaa tarkastaa heti.

Kamera lähettää sahköpostiin vain kuvia, jonka koko on 800x600px (50-60kt). Ja pelkästä videosta ei tule mitään tietoa. Jos tilaksi on valittu Kuva+Video, tällöin se kuva tulee siitä postiin

Sen minkä sähköpostiin tulevissa kuvien koossa häviää muille merkeille, niin itse kamerassa valokuvat ovat todella hyvä laatuisia, ja jopa hieman parempia kuin Burrel S10 vastaavat. Mutta näihin vaikuttaa aina niin usein olosuhteet ja valaistus. Myös 720p (HD) video on asiallista ja varsinkin päivällä hyvää katsottavaa. Yöllä taltioitu materiaali on hivenen rakeista. Myös on huomioitavaa on, että jos patterit vetelee viimeisiä, salaman valaistus videossa on vaisua, mutta kamera taltioi videot kuitenkin viimeiseen virranpisaraan saakka. (Burrel lyhentää videon pituutta muutamaan sekuntiin kun virta alkaa loppumaan, pitäen toki videon laadun kohtuullisena).

Kameran Käyttö ja Toimintavarmuus

Kokeilun aikana Scoutguard SG880MK-14mHD toimi hyvin. Kamera on rakenteeltaan jämerän tuntuinen. Mutta ainoa heikkous löytyy pohjassa olevasta kaukosäätimen paikasta luukussa. Se tuntui tippuvan joka kerta, kun luukun aukaisi. (Vikaa saattaa olla enemmänkin käyttäjässä) Mutta saisihan se siellä luukussa pysyäkkin. Myös pohjassa oleva käyttökytkin (ON-TEST-OFF) voisi olla selkeämpi ja jämäkämpi. Toisinaan huomasin olevani solmussa kurkistellen ylösalaisin kameran pohjasta katkaisijan asentoa. Pohjassa oleva luukku antaa mielikuvan, että ehkä sadevesi pysyy poissa systeemistä. Eikä linssin huuruuntumista ollut testien aikana ollenkaan, vaikka pattereita vaihtoi milloin vesisateessa tai pienellä pakkasella. 

Kiinnitysvaihtoehtona on perinteinen remmikiinnitys tai ruuvattava kamera kiinnitys, jolla saa kameran kiinni melko vaivattomasti puuhun kuin puuhun. Kamerassa ei ole paikkaa paksummalle vaijeri lukitukselle. Valmistaja tarjoaa perinteiseen tapaan peltistä suojakoteloa.

Toimintavarmuus on vähintäänkin yhtä hyvä kuin muissakin kameroissa. Eri merkkisiä Riistakameroita oli samaan aikaan nuolukivellä 3kpl. Ja niihin verraten Scoutguard otti kuvat elukoiden liikkeistä joitain poikkeuksia lukuun ottamatta. Huomasin kun kaikkien kameroiden kuvia vertailin, että merkistä huolimatta, kaikki kamerat olivat satunnaisesti jättänyt joitain kuvia ottamatta. Kuvia tuli toki kymmeniä päivässä per kamera. Ja videoilla näkyy muiden kameroiden salamoiden välähdykset kuin elukat olisivat kävelleet punaisella matolla konsanaan. Eikä ne elukat olleet siitä moksiskaan. Toisinaan joku katsoi johonkin kameraan toisinaan ei.

Ainoa asia joka jäi hampaankoloon, on pieni, mutta mielestäni kohtalaisen oleellinen asia. On se että lähetetyssä kuvassa ei näy akun varaus. Se kun vielä olisi vain ohjelmisto koodaus kysymys. Toivottavasti tämä tulee jossain vaiheessa korjattua päivitysten yhteydessä pois. Nyt kun ei tule mitään tietoa siitä että onko kamerasta puutunut patterit, vaiko vain metsä tyhjänä.

Kaiken lopulta tämä Scoutguard SG880M on hyvä ja varman tuntuinen kamera.

LINKIT:
Lisää keskustelua tästä Forumilla SEKAMAN Forum

Hanki kamera verkkokaupasta SCOUTGUARD SG880M-14mHD

Posted in Blogi Kirjoitukset, Riistakamerat and tagged , , , .

16 Comments

 1. Tuo testikuvan otto toimii seuraavalla tavalla.
  – Kamera testitilaan.
  – Valikosta lähetystilaksi ”Manuaalinen”.
  – Takasi testitilaan Menu-näppäimellä. Oikealla nuolella napauttamalla ottaa kuvan. Päästää piippauksen, kun kuva otettu.
  – OK-näppäimellä otettuihin kuviin.
  – Menu-näppäimellä kysyy ”Lähetä kuva?”
  – Paina OK.

  Lähetyksen jälkeen käy vaihtamassa asetuksista Lähetystilaksi ”Välitön” takaisin.
  Vähän hankala, mutta onnistuu.

 2. Aikaisemmat mallit ainakin lähettivät viestin, kun akkujen/paristojen varaustila alhainen. Ja sen jälkeen ottivat vielä kuvia, mutta eivät lähettäneet.

  • Kameran saa lähettämään MMS viestin, eli kuvaviestin. Tällöin asetuksissa pitää olla laitettu ”WAP settings” oman ooeraattorin mukaan.
   wap-settings

   Ja valita sitten kameran asetuksista ”Send To” kohtaan ”Phone MMS”
   phone-sms

   Itse en ole tätä käyttänyt, mutta periaatteessa näin se toimii.

 3. Itselläni on kyseinen kamera. Saako tähän mitään suojakoodia laitettua ettei ulkopuoliset pääse asetuksia muuttamaan yms? Miten tuo SMS Control toimii, laitoin sen ON asentoon mutta minkälainen viesti pitää lähettää laitteeseen että kuva tulee?

 4. Sähköpostina saapuva kuvapyyntö ennalta asetettuun sähköpostiin #T#E#
  MMS kuvapyyntö ennalta asetettuun numeroon #T#
  Etä ohjaus pitää olla kamerassa päällä.

  Tämmä ohje on MG983G manuaalissa. En ole käytänyt.

 5. Tervehdys!
  Mulla on hieman ongelmia kyseisen laitteen kytkemisen kanssa.. oon mielestäny tehny kaikki ohjeittes mukaan, mutta kun yritän sitä testikuvaa lähettää sähköpostiin niin tulee ilmoitus ”kirjautumisvirhe”..
  Osaisiko joku auttaa?

  • Epäilen että sähköpostin salasan tai muu sähköposti asetus virhe. Minulla on 2 kamerraa joissa on Telian prepaid liitymät ja toimii hyvin , kun salasana ym. on 100% oikein. Tietysti ensin kun virta kytketään päälle pitää odottaa että näytölle tulee Sonera ja tolppia sinkku mittariin.

  • Myös kannattaa laittaa lähettäväksi ja vastaanottavaksi sama s.posti. (tekee kameroille vaikka oman Gmail s.postin ja muistaa laittaa asetuksista sen ”salli vähemmän turvalliset sovellukset” päälle). Näin minimoi mahdolliset virheet.
   Myös sähköpostin salasana ei saa olla liian pitkä… max merkkimäärä on ehkä 10-15 välillä (25merkkiä oli liian pitkä)
   Mutta vika kuullostaisi s.posti asetuksissa olevan jotain..

 6. Miten pitkään kamera on jaksanut paristoilla tai AA-akuilla metsässä lähetysmoodissa ja millä päivittäisellä kuvamäärällä? Oma sg885 tuntuu hyytyvän AA-akuilla noin päivässä, mikä vie koko kameran ajatuksen. Lähetystä max 30 kuvaa mailiin ja 3min kuvanottoväli.

  • Tällä hetkellä ei ole kyseistä mallia itsellä aktiivisessa käytössä.
   Mutta muistelisin että parista viikosta reiluun kuukauteen kestää IKEAN patterit.

  • Niin ja jos tosiaan on AA akut (ladattavat nihm akut)
   Ne ei tainnut soveltua kovinkaan hyvin riistakameroihin pienemmän 1,2V virran vuoksi.
   IKEAN keltaiset patterin olen hyväksi todennut ja myös Rainbow patterit on jees.

 7. 6V akku. Vanhasta 12V auton akusta olen sahannut puolet pois niin että jää 3 kennoa
  ehjäksi ja neljänen kennon kohdalle jää lyijy tappi. Tulee riistakameraan akku joka ketää
  koko talven. Näppärä akku kahvakin päällä.
  6V-Akku

 8. Hei. Kamera toimi aiemmin moitteettomasti, mutta on nyt yhtäkkiä jättänyt kuvat lähettämättä. Kamera siis SG880MK -14mHD. Ottaa kyllä kuvia, mutta jättää lähettämättä. Manuaalisti lähetettynä herjaa: error 535 verkko varattu. Liittymänä Dna laitenetti. Osaisiko tuohon vaivaan antaa apuja?

 9. Hei
  Itse olen huomannut ko. riistakamerassa seuraavaa: jos etäohjaus on päällä; kamera ottaa kyllä kuvia, mutta EI lähetä niitä sähköpostiin.
  Joten olen ottanut etäohjauksen pois: kuvia alkoi taas tulla normaalisti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *