Lähettävä etäohjattava riistakamera Willfine C3.0

Hyvä Riistakamera Kiinasta?

[sgmb id=1]

Kokeilussa Riistakamera Kiinalaiselta valmistajalta Willfine / Safar C3.0

Kyseinen kamera tuli tehtaalta suoraan, kun valmistaja uskoi että heillä on tarjota hyvä riistakamera. Kamera tuli meille Willfine firmalta ja se kulkee tässä vaiheessa Sifar C3.0 nimellä. Ihan varmuutta siis merkistä, tai mallista ei ole vielä testien tässä vaiheessa. Ja sillä nimellä ei nyt ole vaikutusta kameran ominaisuuksiin.

Tätä kameran aihiota/kuoria on käytetty monen eri tasoisen kameran runkona, ja sisältö on sitten ollut valmistajasta ja kasaajasta riippuen vaihtelevaa. Samaan runkoon on tosiaan Useampi paja takonut sisuskaluja, näitä on esim. U.C.M ja AcornGuard ja paljon "Merkittömiä" tusinatuotteita.

Ilmeisesti tätä samaa runkoa tarjoaa tehdas X, jolta sitten eri valmistajat ottavat sen ja tekevät itse siihen ohjelmaan muutoksia. Pientä maksua vastaan on näihin mahdollisuus lyödä oma Brändin logo kylkeen. Näin on ainakin useasti Kiinassa tapana toimia.

Kamera Pähkinänkuoressa

Lähettävä - SMS Etäohjattava - FullHD Video (1080p 30fps) - 12Mb kuvat (4032 x 3024px) - 5Mb natiivi resoluutio - Lähettää postiin reilun 1920x1440px kuvan - Infamusta salama (54kpl) - 12V Virta - Suomenkieli (Uusin Firmware)

 

PLUSSAA

 • Reilun kokoiset kuvat Sähköpostiin
 • Video + Kuva Ominaisuus
 • Etäohjattava (SMS ohjaus)
 • Lähettävä

MIINUSTA

 • Yökuvan kohina
 • Leveän kuvakulman aiheuttama linssin vääristymä
 • FullHD Video jättää toivomisen varaa

Willfine / Sifar C3.0 Asetukset ja Käyttöönotto

Klikkaa tätä nähdäksesi asetusten laitto kameraan

Asetukset ja Käyttöönotto

Tässäkin riistakamerassa asetukset kannattaa tehdä ensiksi ehdottomasti Tietokoneella, vaikka kaikki asetukset voi muuttaa ja tehdä myös kamerassa näppäimillä. Hienosäätää sitten tarvittaessa metsässä lisää.

Lataa koneelle Englanninkielinen asetus ohjelma, tästä linkistä > Linkki

 

Asetusten laitto ohjelmasta

Aloita valitsemalla oikea kamera listasta.

Testissä oli DNA ja Gmail sähköposti. (Lähettävä ja vastaanottava sähköposti oli sama)

Ohjemassa pitää laittaa rasti tuohon ”Modify” kohtaan, jonka muutokset haluaa tallentaa kameraan. Ohjelmassa on selkeä välilehti systeemi. Jossa on selvästi mainittu, mitä milläkin sivulla on.

Eri operaattoreilla valitsee maaksi suomen ja listasta oikea operaattori, ja näin internet ja mms asetukset tulevat ainakin periaatteessa valmiiksi oikeiksi.

Ja jos ei tule, niin ”MMS&3G Setup” ikkunassa laittaa Internentin APN asetukset. Yleensä pelkkä ”internet” riittää…

”SMTP Setup” välilehdellä lähettävän sähköpostin asetukset. Suosittelen Gmail sähköpostia ja salasana > Mail server IP on ”smtp.gmail.com”

”FTP Setup” valikosta en löytänyt itselle mitään…

Ja ”Send To” lehdeltä valitaan mihin ne kuvat lähetetään.

”Camera” sivulta päätetään miten kamera toimii, eli kuvaustila, kuvan ja videon koko, YM.

 

”Workin Mode” on ikään kuin kalenteri ja ”Others” kohdasta valitaan kameran kieli, etäohjaus (SMS Remote), patterien tyyppi ja asetetaan kameralle kello ja päiväys kohdilleen.

 

Viimeiseksi laitetaan vastaanottajan puhelin numero ja lisää sähköposteja, jos on tarve.

(Tökätään viimeistään tässä vaiheessa kamera kiinni koneeseen.)

Nyt kun on homma hallinnassa, niin klikataan ”Save” ja valitaan kameran muistikortti.

Sitten vaan virrat kameraan, niin uudet asetukset pitäisi olla valmiina.

 Asetusten Jälkeen...

Willfine Riistakamerassa on vain ON-OFF kytkin. Kamera on käynnistyksen jälkeen näyttö pimeänä ja edessa vilkkuu punainen merkkivalo. Valon sammuttua, kamera on samantien valmis kuvaamaan. Asetuksiin pääsee painamalla "OK" näppäintä. 

Aluksi kamera vaikutti silmään pieneltä ja näppärältä. Ja tämä sama mielikuva on kulkenut koko testauksen ajan. Se on verraten pieni jos vertaa Burrel malleihin. Ja toiminnot on riittävän helpot hallita, ilman sen suurempaa pään vaivaa.

Kamera lähettää sahköpostiin vain kuvia, joka on reilun kokoinen 1920x1440px (300kt). Ja pelkästä videosta ei tule mitään tietoa. Mutta jos tilaksi on valittu Kuva+Video, tällöin se kuva tulee postiin.

Riistakamera ottaa Kuvia (teholliset pikselit 5MB), Videota (1080p) tai molempia (Kuva+Video). Ja vain kuvat tulevat siis sähköpostiin. Mutta ne on tullut melko varmasti. Eikä ole vielä kerennyt tulla epätoivon hetkeä, etteikö kamera toimi. Sähköpostiin saapuva kuva on kooltaan reilun kokoinen 1920x1440px (n.300-325kt) Ja saapumiseen menee ehkä noin 1-3 minuuttia.

Valmistaja laittoi jopa uusimman päivityksen tulemaan. Jossa oli pieniä muutoksia toimintaan ja yllätyksenä, sieltä löytyi mm. Suomen kieli. Eli valikot ovat nyt kotimaan kieleksi luettavissa. Ja tätä ennen riistakamera oli vasta ollut testissä reilun viikon.

 

Ja näin kamera on koeajettu ja valmis käytettäväksi.

Kameran mukana on kaikki perustarvikkeet. Remmikiinnitys ja selkeä Englannin kielinen ohjekirja. Myös laatikossa on erikoisuutena muista kameroista poiketen AV Out johto, jolla saa kameran kuvan RCA paikalla varustettuun televisioon. Mitään kaunista katseltavaa se ei televisiosta ole, kun kuvassa resoluutio on sama kuin kameran näytöllä. Muutoin laatikossa ei ole erikoisuuksia tai hienouksia.

Kameraa kokeillessa huomasin aluksi että kameran takana olevilla pikänäppäimillä on  helppo hallita kameran toimintoja ilman että tarvitsee seikkailla valikossa. Ja osittain näin onkin. Mutta huomasin tässä yhden ongelman, että esim. kuvaustapaa ei voi etäohjauksella muuttaa Videosta > Valokuvaan tai toistepäin, jos pikanäppäimellä on jo valinnut jomman kumman. Ja jos laitat pikanäppäimellä lähetyksen pois päältä, et sitä etänä saa laitettua päälle. Ja "Valokuva" -asennossa saa etänä valita "Kuva" tai "Kuva+Video". Mutta "Video" -asennossa ei ole vaihtoehtoja muuttaa kuvaus toimintoa. Siten "Video" asennossa ei kannata pitää lähetystä päällä, kun ei se mitään silloin lähetä. Tämä säästää huomattavasti akkua. Mutta huomasin itse että tuli suurimmaksi osaksi vain käytettyä kuva+video asentoa, koska silloin saan kaikista eniten tietoa kamerasta. Kuvan sähköpostiin ja tiedon siitä että kamerassa on myös siitä video taltioituna.

Itse voisin suositella näille näppäimille toisia toimintoja, kuin mitä ne nyt tarjoaa. Ei nämä ole huono idea, mutta ei nyt ihan loppuun asti ajateltukaan. Ne pikanäppäimet toimii, mutta on kuitenkin loppujen lopuksi turhat jos haluaa käyttää etäohjausta.

Kameran saa myös lähettämään tekstiviestin (jos haluaa) kerran päivässä, haluttuun kellon aikaan. Viestistä selviää verkon tila, akun tila ja otetut ja lähetetyt kuvat. Tämä on kyllä hyvä ominaisuus jolla saa kerran päivässä varmistukset että kamera ottaa kuvia ja toimii.

Aluksi olin innoissani tästä. Ja heti ensimmäiset testikuvat parkkipaikalta oli paikoin parempia kuin samaan aikaan tolpassa ollut Burrel S10 tuottamat kuvat. Osittain toki leveän kuvakulman ansiosta, pienellä parkkipaikalla kuvassa oli jotenkin enempi informaatiota kuin Burrelin kuvissa. Mutta metsässä tilanne olikin toinen. Aluksi laitoin kameran turhan kauaksi nuolukivestä. Ja kuvat ja videot olivat yöaikaan pimeitä, kun salama ei riittänytkään etäällä olevaan kohteeseen. Kameran siirto lähemmäksi kohdetta auttoi tähän vaivaan. Eli näiden kanssa on osattava kokeilla ja kikkailla. Niin saa parhaan tuloksen aikaan. Yleisesti myyntikuvissa olevat kuvat on juurikin sitä parasta, mitä on sattunut kuvaan tulemaan. Yleensä se on se 1 kuva 100:sta. Ne loput 99 kuvaa on niitä vähemmän hyviä.

Itse kuvat tässä riistakamerassa on kohtuullisia, ja onnistuessaan hyviä. Eli jos olosuhteet on kohdallaan, tämä  kamera pystyy tuottamaan vähintäänkin kohtuullista tulosta. Pimeässä tosin Videot ja Kuvat on rakeisia ja päivällä Kuvat ja Videot ei ole tarkkoja mutta ei myöskään varinaisesti epätarkkoja... En tiedä, miten sen nyt ilmaisisi. Mutta kun vertailee kameroiden kuvia keskenään, niin tässä on saman tapaista "vesi" kohinaa kuvissa, kuin on uusimmassa Uovisionin kuvassa. Puhelimella kuvien katselu on miellyttävää ja kuvat on tarkkoja pieneltä näytoltä. Mutta toisinaan videot olivat kehnoja myös päivällä, ikäänkuin ne oli hivenen pikselöityneitä tai kamera oli tiputtanut videon laatua 1080p:stä 720p:hen, enkä oikein tiedä mistä sekin johtui kun se oli satunnaista. Voihan se olla että kamerasta loppui muisti, kun se otti 3 kuvan sarjan ja siihen perään 30sek videon. 

Se on mainittava, että tätä kameraa suosittelen kapeammalla kuvakulmalla. Myös valmistajan mukaan, siinä poistuu linssin eiheuttama vääristymä kuvista. Ja senkin takia että kameran voi asettaa kauemmaksi kohteesta. Yleiseen omaisuuden valvontaan on toisinaan parempi laajakulmainen linssi, mutta se hyöty pienenee/häviää, jos kuvan reunoilta ei saa selvää.

 

Willfine Riistakameran Käyttö ja Toimintavarmuus

Willfine riistakameran rakenne on kestävän oloinen. Ainoana miinus rakenteesta tulee klipseille, jolla takakansi on kiinni. Heikohkon saranan rakenne saattaa kovalla pakkasella paukahtaa rikki, jos vähän rajummin sitä aukaisee. (Tai ainakin sellainen vaikutus tiitä tuli). Klipsien lisäksi takakannen saa kiinni parilla ruuvilla, joten käyttökelvottomaksi laitos klipsien särkyessä ei mene.

Kooltaan tämä kamera on Burrel kameroita pienempi, noin Scoutguard SG550 ja SG880 koko luokkaa.

Kiinnitysvaihtoehtoja on perinteinen remmikiinnitys sekä pohjassa kamera kierre. Eikä tässä ole paikkaa paksuille vaijerilukoille, myöskään muistikorttipaikkaa ei saa lukittua.

Toimintavarmuus on hyvä kun muistaa patterit pitää virrassa. Kameraan menee 8 AA patteria kerrallaan. Riistakamera ei ihan joka kuvaa laittanut sähköpostiin. Viimeisen sähköpostiin tulleen kuvan jälkeen, kamera otti vielä kuvia paripäivää, vaikka päivittäisessä info tekstiviestissä oli jo virraksi mainittu 0%. Etäohjaus toimi moitteetta koko ajan ja muutoksista tuli kameralta kuittausviesti, että pyyntö on vastaanotettu. 

Yhteenvetona tämä Willfine / Sifar C3.0 riistakamera on lopulta toimiva peli. Ja varman tuntuinen kamera. Toimivuus on niin hyvä kuin muissakin, jopa jos vertaa arvokkaampiin merkkeihin. Sopivalla hinnalla, voisin nähdä tämän meilläkin myynnissä.

Linkit

Lisää keskustelua ja uusimmat Päivitykset ohjeet löytyvät Meidän Foorumilta forum.sekaman.com/riistakamerat

 

Linkit

Ja nyt näitä saa Suomestakin  kauppa.sekaman.com/riistakamera

Kuvagalleria

Posted in Blogi Kirjoitukset, Riistakamerat and tagged , , , , , , .

15 Comments

  • Tosiaan, Kyllä tämä Suntek kamerat voittaa 100-0 toiminnaltaan. Mutta ehdottomasti pitäisi olla kapeampi kuvakulma, niin häviäisi pullonpohja efekti kuvasta. En tiedä miten tehtaalta edes päästetään läpi tällainen linssi, kun se huonontaa kuvaa aika lailla.
   P.S. Kamera ei suinkaan jäänyt kirjepainoksi, vaan on jatkuvassa käytössä ulkona 🙂

 1. Mistä keksit tuon asennusohjelma? Kun ei sitä valmistajan sivulta löytynyt? Onko ko. kamera vielä toiminnassa? Miten on toiminut? Tuo asennus ohjelma oli suureksi avuksi kun asensin Willfine 2.6CM 2g kameran joka on saman valmistajan vanhempi malli.

  • Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta. (Tahtoo hukkua nämä oikeat viestit kaikenmaailman Viagra roskapostien joukkoon)

   Mutta asennusohjelman sain valmistajalta, niinkuin päivityksetkin.
   Willfine on siitä harvinainen Kiinalainen ”halpa” merkki, että ne tekee päivityksiä myös aiempiin malleihin. Ja haluaa ilmeisesti tehdä hyviä kameroita. Ja vähän väliä tehtaalta laittavat tietoa ja infoa että miten menee…
   P.S. Kamera kay ja kukkuu edelleen.

  • Toistaiseksi ei ole ongelmia käytössä tullut. Kamera käy ka kukkuu.
   Pattereitahan se vie siinä missä Scoutguardit ja Burrelit. Eli akku olisi suotava. Tämä ottaa 12V virtaa, niin joku pieni auton akku olisi sopiva.
   Linssi saisi olla se kapeampi kuvakulma, niin ei tulisi vääristymää reunoille.

 2. Pingback: Willfine 3.0CG 3G lähettävä riistakamera testissä - Valokuvaaja Tuomas Heinonen

  • Valitettavasti en muista koodia ulkoa, kun puhelin sanoi sopimuksen irti.
   Mutta Willfine ja WingHome kameroissa etäohjaus toimiin niin että puhelin lähettää pidemmän asetuskoodin kerralla, esimerkiksi #vastaanottavatsähköpostit;#vastaanottavatpuhelimet;#herkkyys1;#kuvaustapa2;#.. jne. yhdessä viestissä. Joten yhtä asetusta on hankalampi muuttaa. Ei mahdoton, mutta tuo rimpsu pitäisi opetella ja muistaa mikä numero tarkoittaa mitäkin asetusta.

   Joten suosittelen asentamaan Android sovelluksen play-kaupasta ”Trail Camera” https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sifar.trailcamera
   Tällä saat lähetettyä asetuksia kameraan.

  • Moro. On kyllä vielä itsellä pelittänyt kuin junan vessa (Koputtaa puuta)
   IKEAN pattereilla oli koko talvenkin käytössä, joskin katoksen alla. Ja välillä en ole aina muistanut pattereita vaihtaa että on ollut muutaman viikon kylmänä.
   Uusilla pattereilla taas homma jatkuu.

 3. Ilmeisesti sama kamera kuin tokmannin vaeltaja? Vaeltaja toiminut erittäin hyvin 2kk.

  Tokmanni myi noita 149 eur 24kk takuulla muttei näytä enää löytyvän 🙁

  • Jos ei sama, niin samanlainen.
   Retki merkin maahantuoja osti tehtaalta yksinoikeuden willfine 3.0 malliin.
   Tämä Vaeltaja on varmaankin toista reittiä rantautunut Suomeen. Mutta suoraan sanottuna Kiinalaiset ovat varsin löyhiä noihin soppareihin ja myy helposti ”toisella” merkillä muualle.

   Saatavuuden vähyys vaikuttaisi loppuun myynniltä, kuten myös edullinen hintakin.
   Tiedän että uusimmat erät oli laaduiltaan vähän kehnompia. Joten isossa voluumissä on todennäköistä että reklamaatiomäärä on liian suuri.
   Sillä myydään kaikki pois käsistä hinnalla millä hyvänsä.
   Varmaksi en tiedä, mutta näin arvelen.

 4. Vaeltajan kanssa kävi niin kun pienensi lähetettävän kuvan koon niin kuvakulma kapeni samalla.
  Kuvista saa yhtälailla selvää.

  Vaeltajassa riitti kun laittoi spostin minne kuvat tulee. Ei tarvinnut muita asetuksia tehdä.
  Trailcamera apps:lla voi etäsäätää.

  • Täytyypä kokeilla samaa Willfinellä. Itse aina laittanut tulemaan isoimman mahdollisen s.postiin.
   (poistin tuplakommentin)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *