Sekaman - LetsGoPojat Hanke

Toivakan-Joutsan 4H-yhdistys RY pyyti Sekamania elikkäs minua, mukaan ”Let’s Go Pojat” Hankkeeseen.

Tiedän jotakin Painballista, mutta 4H:sta en juuri mitään.

4H ei olekaan pelkkää pitsien nypläämistä ja askartelua:
"Lets Go Pojat" Hankkeen tavoite on järjestää pääasiassa 7-18 vuotiaille pojille kohdistuvaa toimintaa, mikä tuo heille sosiaalista toimintaa, arjentaitoja sekä tutustutaan uusiin teknologiamuotoihin. Hanke toteutetaan Joutsan ja Toivakan kuntien alueella. Hankkeella haetaan miespuolisia ohjaajia, mielekästä poikamaista toimintaa sekä yhteistyötä poikien kanssa toimivien järjestöjen kanssa.

Omat mielikuvat 4H toiminnasta on hyvin rajalliset ja täynnä ennakkoluuloja ja pinttyneitä mielikuvia.
Mutta nyt kun olen hivenen tutustunut tämän hankkeen myötä toimintaan ja tavoitteisiin, niin pitää myöntää että ennakkoluulot olivat aika kaukana todellisuudesta. Ja ehkä näillä juuri koitetaan sellaista ennakkoluuloja poistaa.
Sillä toiminta suunnitellaan poikien toiveiden mukaan. Toimintamuodot voivat olla esim. paintball -metsäleiri, ”äijien” kokkailua, elämäntaitokurssit, mopon rassausta, tietokonepelien tekoa, videoiden tekoa, tubettamista, retkiä, pienoismallikerhoja, uuteen teknologiaan tutustuminen (3D-tulostus, robotiikka), kalastusiltoja, työelämävalmiuksia, ohjaajien kurssitusta, luentoja yms.

Sekaman astui kuvaan tuomalla Paintball kokeilua ja tutustumista lajin saloihin.

Pojille järjestetyn nettikyselyn suosituin laji oli Paintball / Värikuula "sota"
Ja Toivakassa pidetyt markkinat 3.8. oli oiva paikka esitellä tätä lajia ja toimintaa. Ja ensimmäistä kertaa Suomessa (ainakin minun tietoon) sain järjestettyä ammunta mahdollisuuden turvallisesti keskelle keskustaa!!
Paintball vermeitä sai tulla katselee ja kokeileen ilman maksua, eli ihan ilmaiseksi!!! Niin Isät ja Äitit kuin Tytöt ja Pojatkin...

Sen verran koko projekti teltta systeemi oli pienellä aikataululla suunniteltu ja ensimmäinen laatuaan, että parannettavaakin jäi...
Itse ampuma teltta oli hivenen ahdas, mutta jo seuraavaan tapahtumaan Joutsan Markkinoille 18.8.2018 on tulossa vielä isompi ampumateltta (3x6m)

Itse tapahtuma oli omalta osalta järjestelyineen hauskaa ja opettavaista. Vaikkakin hivenen oli jätkät vielä jossain muualla kuin markkinoilla.

Eli tapaamisiin siis Joutsassa.

#letsgopojat #Sekaman #PaintballVuokrausJyväskylä #toivakan-joutsan4H

———————————————————————————

LINKIT:
Katso lisää tästä Hankkeesta ja 4H toiminnasta linkistä  >>>toivakka-joutsa.4h.fi
Paintball Väline Vuokraus löytyy tuolta Sekaman Paintball

 

Posted in Blogi Kirjoitukset, Paintball and tagged , , , , , , , .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *